Acasa
Pagina de start!
Faq
Intrebari puse frecvent!
Membri
Vezi lista membrilor!
Cautare
Gasesti ce vrei,repede!
Conectare
Intra in contul tau!
Inregistrare
Fi alaturi de noi!

Distribuiţi|

Cum evităm să fim înşelaţi pe internet ?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos
AutorMesaj
FloRyN.
Administrator
FloRyN.

Joined : 29/09/2011
Posts : 1228
CS Status : -
Age : 27
  Cum evităm să fim înşelaţi pe internet ?  Empty
MesajSubiect: Cum evităm să fim înşelaţi pe internet ?   Cum evităm să fim înşelaţi pe internet ?  Icon_minitimeJoi Feb 05, 2015 3:51 am

Am observat că din ce în ce mai mulţi oameni sunt înşelaţi pe zi ce trece de oameni fără scrupule, care se bazează pe naivitatea sau necunoaşterea victimelor.
Din acestă cauză am creat o listă cu sugestii pe care dacă le respectaţi puteţi evita 99,99% din înşelăciuni pe internet sau puteţi trage hoţul la răspundere legală pentru faptele sale.

1. Nu tot ce zboară se mănâncă
Când aveţi nevoie de ceva niciodată să nu faceţi greşeala să credeţi ce vă spune o anumită persoană (indiferent unde, chiar şi în viaţa reală). Oricât de bine ar arăta o anumită ofertă şi oricât de serioasă pare persoana/societatea care vă oferă serviciile/produsele există mereu şansa să fie doar o ţeapă bine pusă la punct. Din această cauză este musai să verificăm atent toate datele personale ale celui de la care vrem sa cumpărăm.
O regulă extrem de importantă este să nu cumpărăm niciodată servicii sau produse direct de la persoane fizice pe internet, la orice suspiciune că vorbiţi sau vreţi să cumpăraţi de la o persoană fizică încheiaţi discuţia, punct.

Cum verificăm datele personale ale unei persoane sau a unei societăţi comerciale ?
Verificarea datelor personale este un pas extrem de important pe care cei mai mulţi oameni care sunt înşelaţi nu îl fac, chiar dacă durează maxim 10 secunde, este un pas adesea uitat care vă ajută să vă asiguraţi că aveţi cel puţin o anumită garanţie. (dar nu vă bazaţi pe ea)
Fiecare societate comercială de încredere are datele sale precum numele firmei, codul unic de înregistrare, codul fiscal, conturile bancare asociate, nr.-ul de înmatriculare, adresa exactă, [domeniul de activitate] şi data înfiinţării precizată pe o pagină de contact. Dacă aceste date lipsesc sau vi se par dubioase la o căutare pe Google fiţi mai mult ca siguri că veţi fi înşelat într-un punct sau altul.
Chiar dacă aceste date sunt în ordine nu înseamnă că firma de la care vreţi sa cumpăraţi ceva nu are vreun plan insidios.

2. Nu tot ce străluceşte este aur
După ce v-aţi asigurat că aţi ales o entitate care răspunde în faţa cuiva trebuie să vă asiguraţi şi că produsul sau serviciul pe care vreţi să îl cumpăraţi/contractaţi îndeplineşte anumite criterii de calitate. Mulţumită lui Google verificarea calităţii produselor/serviciilor este foarte foarte uşoară.
De obicei dintr-o simplă căutare după numele firmei/produsului/serviciului rezultă informaţii precum părerile altor clienţi, posibilele probleme, atitudinea firmei, calităţile specifice, discuţii pe forumuri, etc.
În cazul în care nu aveţi rezultate relevante sau dacă găsiţi articole/păreri care critică calitatea serviciilor/produselor într-un mod credibil evitaţi produsele sau serviciile firmei în cauză.
Un alt mod prin care ne putem da seama dacă o firmă (în cazul unui serviciu) face ce vrea sau îşi respectă clienţii este prezenţa termenilor şi condiţilor de utilizare bine puse la punct, dacă ele lipsesc puteţi să vă aşteptaţi la orice.
Popularitatea unui anumit produs/serviciu poate fi un indice al calităţii dacă este prezentă în mai multe locuri, adică dacă doar pe un singur site sunt păreri bune şi mulţi clienti mulţumiţi este posibil să fie doar o strategie de promovare.
Site-urilor firmelor care oferă servicii gen webhosting/gamehosting au sigilii care le dovedesc identitatea, arată că firma pune accent pe calitate si sporesc siguranţa.
Exemplu :
  Cum evităm să fim înşelaţi pe internet ?  Sigiliu

3. Metode de plată sigure şi nesigure
Cel mai sigur mod în care puteţi plăti pe internet este direct cu cardul. Dacă plătiţi un lucru pe care nu-l primiţi puteţi da un telefon la banca dumneavoastră pentru a bloca plata chiar şi după ce aţi făcut-o deja. (în ziua aceea) Aveţi grijă să introduceţi datele cardului doar pe site-uri bine cunoscute cu sigiliu gen paypal, epayment sau mobilpay.
După vine paypal, care vă dă posibilitatea să vă recuperaţi banii dacă cel cui i-aţi făcut o plată nu poate dovedi că aţi primit ceva în schimb. Totuşi banii disputaţi sunt blocati pentru o perioadă de câteva săptamâni, dar contul vânzătorului este blocat total în acest interval, descurajând vânzătorul să aibă clienţi nemulţumiţi şi să nu returneze banii.

Cel mai nesigur mod de plată este transferul de credit sau codul de reîncărcare trimis cuiva. Când cineva vă oferă posibilitatea de a plăti prin aceste două mijloace vrea să va înşele 100%. După acestea vine transferul bancar sau plata prin poştă, deoarece la un transfer bancar sunteţi de acord personal să transferaţi banii în contul dat nu mai puteţi recupera banii, la fel şi la poştă, în cazul unei fraude puteţi apela doar la OPC.
Un mod relativ sigur dar totuşi nesigur de plată este plata prin SMS. Plata prin sms este sigură în cazul în care apelaţi la o firmă care procesează plata printr-un site gen mobilpay sau epayment şi nu prin cine ştie ce soluţie improvizată, fiindcă dacă vânzătorul pierde din baza sa de date plata dumneavoastră nu aveţi cum să dovediţi că aţi plătit. Plata prin sms este predispusă şi la accidente, iar comisioanele sunt foarte mari.

De acum încolo nu sunt acceptate subiectele calomnioase pe forum dacă nu aţi respectat ce am scris mai sus, excepţie fac cazurile în care aţi fost tras pe sfoară chiar dacă aţi respectat totul ca la carte.

Atentie!! Acest topic nu apartine forumului Kill-AreNa sursa oficiala este mai jos aveti link noi am copiat doar textul pentru a evita neplacerile pe internet si a face popular acest topic. Multumim pentru intelegere!

Sursa: www.ultracs.ro/forum
Sus In jos

Cum evităm să fim înşelaţi pe internet ?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

Subiecte similare

-
t Setari Internet cs 1.6
t [Tutorial] Setari internet pentru CS 1.6 .
t Afla cati jucatori poti tine pe banda de Internet![2]
t Afla cati jucatori poti tine pe banda de Internet![2]
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Kill-AreNa :: » KILL-ARENA - DIVERSE :: Zona De Securitate-
Social Media Buttons